TELEFOON/INTERNET

smartwijzer-tabletkopie

Bellen naar Nederland

Om naar Nederland te bellen toets je eerst 011- 31, dan het nummer zonder de 0, bijvoorbeeld
011 31 70 1234567, als je met je Nederlandse mobiele nummer belt hoeft er geen 011 voor, je toetst dan b.v. 0031 70 1234567, of +31 70 1234567.

Mobiel bellen en Internetten in Amerika

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je met je mobiele telefoon vanuit Amerika belt. Anders kun je bij thuiskomst wel eens verrast worden door een torenhoge rekening. Je kunt de kosten van het bellen in het Amerika beperken door voor vertrek het goedkoopste netwerk te zoeken en je te verdiepen in de zogenaamde ‘roaming tarieven’.

Bij aankomst in Amerika zoekt de telefoon zelf het netwerk met het sterkste signaal. Vaak is dat een zusternetwerk van een aanbieder in Nederland of België en dus niet het goedkoopste. Beter is dus in dit geval handmatig, het thuis opgezochte goedkoopste netwerk, te kiezen. (zie handleiding mobiele telefoon)

Verder zijn de inkomende gesprekken vanuit Nederland ook voor eigen rekening, aangezien de persoon die je belt vaak niet weet dat je in het buitenland zit en zo dus tegen ongewenst hoge belkosten wordt beschermd.

Internet / Mobiel internet

Op de camping, in het hotel of onderweg bij b.v. McDonalds is bijna altijd internet. hier je natuurlijk gebruik van maken om te Skypen/Facetimen met het thuisfront of je email te checken.
Maak voor de veiligheid op openbare wifi netwerken gebruik van een VPN.

Als je vaak in contact wilt komen met het thuisfront is het volgende wellicht een goede oplossing voor je. Schaf online een Amerikaanse simkaart/eSim aan, let dan wel op het volgende:

  • de telefoon moet geschikt zijn voor het bellen in Amerika. Dit is de 1900mhz band. (op de site van de fabrikant staan vaak het aantal MHZ vermeld)
  • De telefoon moet sim-lock vrij zijn. Dit betekent in het snel dat je een simkaart van een andere provider in de telefoon kunt gebruiken. Weet je dit niet zeker? Test dit dan door een simkaart van een vriend of collega van een ander netwerk in de telefoon te stoppen.
  • Ga voor een eSim als je telefoon deze optie biedt.

Hoe ga je te werk

Bestel online een Amerikaanse simkaart. Bij deze simkaart ontvang je een Amerikaans nummer, tenzij je gekozen hebt voor een data only simkaart. Activeer je simkaart online. Bij USA SIM gebeurt dit automatisch een dag voor vertrek.

Waar te bestellen?

International Sim

USA SIM

eSim only

Je kunt uiteraard ook een app installeren op je telefoon, dit werkt alleen met eSim.
Hieronder de populairste.

T-Mobile Prepaid eSim – Alleen voor de iPhone (XS en nieuwer) Data en cellular.

  • Let op, bij het starten van deze app vraagt hij eerst je e-mailadres en dan om een Amerikaanse postcode. Kies gewoon een willekeurige postcode in het gebied waar je heen gaat. Het is verstandig om dit pas een dag voor je vertrek te doen omdat het pakket dat je kiest direct ingaat. Het is dan 30 dagen geldig. Blijf je langer in Amerika dan is verlenging mogelijk.

My Truphone – voor iOS en Android, alleen voor data, dus geen cellular.

Airalo – voor iOS en Android, alleen data, dus geen cellular.

KPN

Heb je een mobiel abonnement bij KPN dan kun je een extra buitenland bundel aanschaffen. Deze is dan 31 dagen geldig. Deze bundel kan in de Mijn KPN app aangeschaft worden. Dit doe je bij “meer opties bekijken”, “extra bundel kopen”, kies buiten EU en selecteer dan Amerika.
Er zijn 2 keuzes, 10 GB en 15 GB.

Je kunt het ook activeren via SMS:

VS & Canada

10 GB voor 24,99
Sms VSCAN 10 AAN naar 1266
15 GB voor 34,99
Sms VSCAN 15 AAN naar 1266

  • De bundels zijn 31 dagen geldig
  • Je kunt de bundels stapelen
  • De bundels kunnen alleen gebruikt worden voor data
  • Je krijgt bericht als je 50%, 75% en 100% van je bundel hebt gebruikt
  • Je kunt geen data delen

Bereikbaarheid / dekking Amerikaanse providers

Amerika is erg groot dus helaas zijn er nog gebieden waar geen/of slecht ontvangst mogelijk is.
Kijk bij de desbetreffende provider voor het actuele dekkingsgebied.

Enkele tips

Bekijk vooraf de dekking van het netwerk om teleurstelling te voorkomen

Bij gebruik van de Nederlandse simkaart schakel altijd je voicemail uit. Ook als je mobiele telefoon uit staat blijft je voicemail actief, waardoor je het risico loopt drie keer voor een verbinding te moeten betalen: voor degene die je voicemail inspreekt (heen naar Amerika en terug naar de voicemailcomputer thuis) en voor het afluisteren van je voicemail (weer naar huis). Uitschakelen van je voicemail regel je voor vertrek.

Vergeet niet het telefoonnummer van de serviceprovider mee te nemen, zodat je bij diefstal van je mobiele telefoon meteen je aansluiting kunt laten blokkeren. Doe vervolgens aangifte bij de plaatselijke politie.

Stuur een bericht

Stuur een bericht met je vraag en/of opmerkingen.

visitor analysis