TELEFOON/INTERNET

smartwijzer-tabletkopie

Vanuit Amerika kan je bijna overal naar toe bellen. je kunt ‘collect call’ en ‘person to person call’ bellen. Na 17.00 uur en zondags bel je voordeliger. Denk aan het tijdsverschil wanneer je met Nederland belt. Om naar Nederland te bellen toets je eerst 011- 31, dan het nummer zonder
de 0, bijvoorbeeld 011 31 70 1234567, als je met je mobiel belt hoeft er geen 011 voor, je toetst dan b.v. 0031 70 1234567.

Mobiel bellen en Internetten in Amerika

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je met je mobiele telefoon vanuit Amerika belt. Anders kun je bij thuiskomst wel eens verrast worden door een torenhoge rekening. Je kunt de kosten van het bellen in het Amerika beperken door voor vertrek het goedkoopste netwerk te zoeken en je te verdiepen in de zogenaamde ‘roaming tarieven’.

Bij aankomst in Amerika zoekt de telefoon zelf het netwerk met het sterkste signaal. Vaak is dat een zusternetwerk van een aanbieder in Nederland of België en dus niet het goedkoopste. Beter is dus in dit geval handmatig, het thuis opgezochte goedkoopste netwerk, te kiezen. (zie handleiding mobiele telefoon)

Verder zijn de inkomende gesprekken vanuit Nederland ook voor eigen rekening, aangezien de persoon die je belt vaak niet weet dat je in het buitenland zit en zo dus tegen ongewenst hoge belkosten wordt beschermd.

Mobiel bellen en internetten in Amerika naar Nederland kan een duur grapje worden en daarom loont het om je voor vertrek hier eens in te verdiepen. Hieronder de diverse mogelijkheden om goedkoop te bellen vanuit Amerika naar Nederland.
Internet

Op de camping, in het hotel of onderweg bij b.v. McDonalds is bijna altijd internet. hier je natuurlijk gebruik maken van Skype om te bellen met het thuisfront of je email ophalen.

Als je vaak in contact wilt komen met het thuisfront is het volgende wellicht een goede oplossing voor je. Schaf online een Amerikaanse simkaart aan, let dan wel op het volgende:

 • de telefoon moet geschikt zijn voor het bellen in Amerika. Dit is de 1900mhz band. (op de site van de fabrikant staan vaak het aantal MHZ vermeld)
 • De telefoon moet sim-lock vrij zijn. Dit betekent in het snel dat je een simkaart van een andere provider in de telefoon kunt gebruiken. Weet je dit niet zeker? Test dit dan door een simkaart van een vriend of collega van een ander netwerk in de telefoon te stoppen.

Hoe ga je te werk

Bestel online een Amerikaanse simkaart, bij deze simkaart ontvang je een Amerikaans nummer, activeren van deze simkaart doe je online, het tegoed van de simkaart verhogen doe je door het kopen van prepaid kaarten van de desbetreffende provider bij b.v. tankstations, winkelcentra en winkels van deze provider.

Waar te bestellen?

International Sim

USA SIM

Mobiel internet

Door de aanschaf van deze simkaart is het nu zelfs mogelijk om voor Amerikaanse tarieven te internetten op uw mobiel. Dit is natuurlijk ideaal voor het ophalen van email, bekijken van het nieuws enz. enz..

Uiteraard kun je ook ook ter plaatste bij b.v. een AT&T winkel een prepaid simkaart aanschaffen. Deze simkaarten gebruik je met een databundel, bij AT&T hebben ze b.v. de volgende bundels.

 • Bundel – $ 65,00 Bundel (30 dagen geldig)
 • onbeperkt bellen binnen de USA
 • onbeperkt SMS binnen de USA
 • onbeperkt SMS internationaal*
 • onbeperkt Mobiel internet
 • Bundel – $ 45,00 Bundel (30 dagen geldig)
 • onbeperkt bellen binnen de USA**
 • onbeperkt SMS binnen de USA
 • onbeperkt SMS internationaal*
 • 6 GB Mobiel internet ***
 • Bundel – $ 35,00 Bundel (30 dagen geldig)
 • onbeperkt bellen binnen de USA**
 • onbeperkt SMS binnen de USA
 • onbeperkt SMS internationaal*
 • 1 GB Mobiel internet

Internationaal bellen vanaf $0.49 per minuut.
Internationaal belbundel: Bel 250 minuten naar vaste lijnen voor slecht $5.00

* 100 bestemmingen
** voor inkomende en uitgaande gesprekken

Let op! 

Bij AT&T is een bundel 30 dagen geldig. Wanneer je na de geldigheids periode van het tegoed de simkaart niet binnen 30 dagen opwaardeert zal uw nummer worden geblokkeerd en kunt u geen gebruik meer kunnen maken van de simkaart.

Bij International Sim (T-mobile) is een internet bundel 30 dagen geldig. Wanneer je na deze periode de simkaart niet binnen 15 dagen opwaardeert zal uw nummer worden geblokkeerd en kunt u geen gebruik meer kunnen maken van de simkaart

Bereikbaarheid / Dekking Amerikaanse Telecom/Gsm providers

Amerika is erg groot dus helaas zijn er nog gebieden waar geen/of slecht ontvangst mogelijk is.
Kijk bij de desbetreffende provider voor het actuele dekkingsgebied.

Enkele tips

 • Koop een internationale simkaart en profiteer van aantrekkelijke tarieven.
 • Bekijk vooraf de dekking van het netwerk om teleurstelling te voorkomen
 • Geef bij gebruik van een Amerikaanse simkaart het USA nummer door aan vrienden en familie in Nederland, zodra de simkaart gewisseld is ben u namelijk niet meer bereikbaar op het Nederlandse nummer.

Bij gebruik van de Nederlandse simkaart schakel altijd je voicemail uit. Ook als je mobiele telefoon uit staat blijft je voicemail actief, waardoor je het risico loopt drie keer voor een verbinding te moeten betalen: voor degene die je voicemail inspreekt (heen naar Amerika en terug naar de voicemailcomputer thuis) en voor het afluisteren van je voicemail (weer naar huis). Uitschakelen van je voicemail regel je voor vertrek. Instructies hierover staan in de handleiding van je mobiele telefoon.

Als je gebruik maakt van een Nederlandse prepaid kaart moet je deze soms voor vertrek via de helpdesk aanmelden bij de aanbieder. Opwaardeerkaarten zijn in het buitenland niet te koop, sla dus voor vertrek een voorraadje in.

Vergeet niet het telefoonnummer van de serviceprovider mee te nemen, zodat je bij diefstal van je mobiele telefoon meteen je aansluiting kunt laten blokkeren. Doe vervolgens aangifte bij de plaatselijke politie.

Sms-en is vaak een goed en meestal goedkoper alternatief voor bellen. Sommige netwerkaanbieders bieden de mogelijkheid ook in het buitenland van (betaalde) sms-diensten gebruik te maken. Prepaid bellers kunnen wel sms-jes gratis ontvangen, maar niet versturen.

Stuur een bericht

Stuur een bericht met je vraag en/of opmerkingen.

visitor analysis