Bagage

bagage

Bagageregels

Je mag 1 stuk ruimbagage (tot max. 23 kg) meenemen, ongeacht de bestemming. Reizigers in World Business Class en Europe Select en Flying Blue Silver-, Gold- en Platinum-deelnemers mogen meer bagage inchecken.

Eén bagagebeleid

Om de ruimbagageregels eenvoudiger en transparanter te maken, zal het ‘stuksconcept’ het ‘gewichtsconcept’ vervangen voor alle tickets die op of na 28 maart 2010 worden uitgegeven. Dit betekent dat wanneer je in Economy Class reist met een ticket dat per die datum is uitgegeven, je 1 stuk ruimbagage (tot max. 23 kg) mag inchecken. Voor een tweede stuk ruimbagage betaal je een vast bedrag van EUR 55 per enkele reis (USD 55 of het lokale equivalent hiervan bij vertrek van buiten Europa).

Bagage met overgewicht of van ongebruikelijk formaat, sportuitrustingen en andere speciale bagage kun je ook meenemen tegen vaste extra tarieven.

Golfbagage gratis mee

Op door KLM uitgevoerde vluchten mag je kosteloos een golftas (tot max. 23 kg) inchecken, bovenop de standaard toegestane hoeveelheid. Kijk op het e-ticket voor de precieze hoeveelheid toegestane ruimbagage die je mee mag nemen.

Extra bagage: regel het online

Ongeacht wanneer het ticket is uitgegeven, kun je- tegen een extra bedrag – meer stuks (of gewicht) bovenop de standaard hoeveelheid meenemen. Je kunt extra bagage gemakkelijk regelen tijdens online inchecken*. Je krijgt dan 20-30% korting op de overbagagetarieven die je anders op de luchthaven zou betalen. Je hebt alleen een creditcard nodig.

*Als u vertrekt vanuit Australië, Cyprus, Duitsland (Berlijn, München, Frankfurt), Frankrijk, Hongarije, Ierland, Peru of de Tsjechische Republiek dan kunt u uw overbagage alleen op de luchthaven regelen. De korting is dan niet van toepassing.

Handbagage

Afmetingen, aantal en gewicht

Alle bagage die je niet incheckt maar meeneemt in de cabine is handbagage. Je kunt deze in de bagagevakken boven je hoofd of onder de stoel voor je opbergen.

Reisklasse Aantal & afmetingen Gewichtsbeperking Toegestane accessoires
Economy Class 1 stuk van
55 x 25 x 35 cm
(l x b x h)*
Handbagage,
inclusief accessoires,
mag maximaal
12 kg (26 lbs) wegen.
Een van de volgende voorwerpen: handtas, aktetas, camera, kleine laptop of 1 ander voorwerp van gelijk of kleiner formaat
World Business Class/Europe Select 1 stuk van
55 x 25 x 35 cm
(l x b x h)*
en 1 stuk kleiner
dan 45 x 20 x 35 cm
(l x b x h)**
Uw handbagage,
inclusief accessoires,
mag maximaal
18 kg (40 lbs) wegen.
Een van de volgende voorwerpen: handtas, aktetas, camera, kleine laptop of 1 ander voorwerp van gelijk of kleiner formaat

Speciale regels voor vloeistoffen

Voor vloeistoffen, crèmes en spuitbussen gelden speciale regels: ze mogen alleen in kleine hoeveelheden van maximaal 100 ml (3,4 oz) per stuk in de handbagage worden meegenomen. Deze dien je in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje met een maximale inhoud van 1 liter te plaatsen. Het zakje moet eenvoudig te sluiten zijn en de voorwerpen moeten er gemakkelijk in passen. Per persoon mag één doorzichtig plastic zakje worden meegenomen.

Vloeistoffen waarvoor deze regels niet gelden:

  • babyvoeding voor gebruik tijdens de reis
  • medicijnen voor gebruik tijdens de reis, indien op recept verkregen of met een doktersverklaring
  • speciale dieetvoeding voor gebruik tijdens de reis

Taxfree artikelen

Wilt je artikelen die je taxfree op een luchthaven koopt meenemen aan boord, dan is het volgende belangrijk om te weten:

  • Op europese luchthavens kun je, na de ticket- en paspoortcontrole, nog steeds vloeistoffen zoals drank en parfums kopen. Ook aan boord bij Europese luchtvaartmaatschappijen kun je gewoon winkelen. Vloeistoffen worden dan voor je verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als je op een volgende vlucht moet overstappen, mag je het zegel niet verbreken tot je op je eindbestemming bent aangekomen.
  • Als je vloeibare belastingvrije artikelen op een luchthaven buiten de Europese Unie koopt, adviseren we je die met de ruimbagage in te checken. Neem je ze mee in de handbagage, dan zullen de vloeistoffen op Amsterdam Airport Schiphol in beslag worden genomen, zelfs als deze verzegeld zijn.
  • Stap je over in de Verenigde Staten of Canada, dan adviseren we je om de eerder gekochte taxfree vloeistoffen na de douanecontrole in de ingecheckte ruimbagage te vervoeren.

Kijk hier voor de volledige uitleg over het meenemen van bagage.

Stuur een bericht

Stuur een bericht met je vraag en/of opmerkingen.

visitor analysis