Douaneformaliteiten

U.S._Customs_and_Border_Protection_logo

Klik hier voor de aangescherpte regels voor handbagage!

Als je koffers gaat pakken voor de trip naar de States is het makkelijk om te weten wat wel en wat niet meegenomen mag worden naar de VS.
Belangrijk is ook dat je de koffer niet op slot doet, want de bagage kan door de Amerikaanse overheid (TSA) bij aankomst op de luchthaven worden gecontroleerd.
(Of gebruik een TSA approved slot , de douane kan deze sloten openen met een speciale sleutel.)

Vrij van invoerrechten zijn persoonlijke bezittingen als kleding, fototoestel, toiletartikelen etc. Buiten deze spullen mag je 200 sigaretten of 50 sigaren, 1 liter alcoholhoudende drank en geschenken ter waarde van maximaal 100 dollar belastingvrij invoeren. Verboden om in te voeren zijn; drugs, fruit, planten, loterijkaartjes, vlees, pornografie, vleesproducten, zaden en zuivelproducten.

Op weg naar de VS krijgt je in het vliegtuig een wit douane-aangifteformulier (Customs Declaration). Op het douane-aangifte formulier moet je naast je persoonlijke gegevens, de lengte van de reis, je verblijfplaats en het doel van de reis te beschrijven. Tevens wordt er gevraagd of je één van bovenstaande artikelen of geldbedragen bij je draagt. Dit formulier moet je nadat je de immigratiebeambte bent gepasseerd en de koffers hebt opgehaald, in leveren bij de douanebeambte.

Bij aankomst op de luchthaven van de VS moeten alle passagiers het vliegtuig verlaten, ook de passagiers die met hetzelfde vluchtnummer doorvliegen naar hun eindbestemming.

  • Op de eerste luchthaven ga je eerst door de immigratiedienst. Hier toon je je paspoort, stellen ze een paar vragen, nemen ze vingerafdrukken, maken een foto en wordt het visum in orde gemaakt.
  • Vervolgens ga je je bagage ophalen bij de bagageband.
  • Daarna moet je met je bagage door de zogenaamde “Customs Clearing”, hier lever je het witte “Customs Declaration” formulier in.
  • Als je doorvliegt lever je de bagage weer in. Hiertoe is er een bagageband direct na de Customs Clearing, waar de bagage voor alle bestemmingen op kan. Je hoeft dus niet opnieuw in te checken.
  • Bij aankomst op de definitieve bestemming hoef je niet opnieuw langs de immigratiedienst, na het ophalen van de bagage kun je op weg naar je eindbestemming.
Stuur een bericht

Stuur een bericht met je vraag en/of opmerkingen.

visitor analysis