Auto huren

Rental

De meeste mensen die naar Amerika op vakantie huren een auto.
Huur je auto van te voren vanuit Nederland, dit is nog steeds de voordeligste manier!

Auto huren in Amerika

Neem je creditcard mee.
Voor het huren van een auto moet je een creditcard hebben. Deze dient als borg en voor de betaling van bijkomende kosten. De verhuurmaatschappij zal vaak bij de creditcardmaatschappij een reservering voor de borg claimen. Er wordt niet daadwerkelijk geld van de creditcard afgeschreven, maar het komt er op neer dat de bestedingsruimte wordt verlaagd. Wanneer de limiet van de creditcard laag is dan is dit iets om rekening mee te houden.

Minimumleeftijd

Tot voor kort was de minimumleeftijd voor het kunnen huren van een auto 25 jaar. Tegenwoordig is de minimumleeftijd gesteld op 21 jaar. Voor personen jonger dan 25 jaar wordt echter wel een toeslag (‘underage driver fee’) gerekend. Doorgaans bedraagt die toeslag $20 per dag. Indien de huurder jonger dan 25 jaar is, zal die toeslag een flinke aanslag op het reisbudget zijn.

Twee of meer bestuurders

Alleen diegene die de auto heeft gehuurd mag er in rijden. Indien iemand anders ook in de auto gaat rijden dan moet dat bij het inchecken worden vermeld. Op de huurovereenkomst wordt dan een aantekening gemaakt dat de betreffende persoon de auto mag besturen. Voor auto’s gehuurd in California (en soms ook Nevada) geldt geen toeslag voor een extra bestuurder. Wanneer iemand zonder toestemming van de verhuurder in de auto rijdt en deze raakt betrokken bij een verkeersongeval dan ben je niet verzekerd.

Beperkingen

Het is niet toegestaan om met de auto in Mexico te rijden. De verzekering is daar namelijk niet geldig. Bij sommige verhuurders kun je echter een aanvullende verzekering voor Mexico afsluiten. In dat geval is het rijden in Mexico wel toegestaan. Je mag met de huurauto meestal wel in Canada rijden, maar dat moet dan wel bij het inchecken worden gemeld. Het is ook niet toegestaan om op ongeplaveide wegen te rijden. Dat geldt ook vaak wanneer je een 4×4 auto huurt.

Wil je ergens toch off road rijden, kijk dan of er een verhuurbedrijf in de buurt zit die speciaal hiervoor geprepareerde voertuigen verhuurd.

Voorbeelden:

Moab Jeep Rentals – Moab, Utah
Farabee’s Jeep Rentals – Moab, Utah – Death Valley – Lake City, Colorado – Telluride, Arizona

One way rentals

Het is mogelijk om de huurauto op een andere locatie dan waar hij is opgehaald weer in te leveren. Dit moet bij het reserveren worden vermeld. Bij sommige verhuurmaatschappijen is one way rental voor auto’s uit de laagste categorie niet mogelijk. In een aantal gevallen worden voor dergelijk ‘one way rentals’ geen kosten (drop-off kosten) in rekening gebracht. Dat geldt onder andere wanneer de auto wordt opgehaald in Los Angeles en weer wordt ingeleverd in San Francisco. Wanneer de auto op een locatie binnen Florida wordt opgehaald, dan mag de auto zonder kosten ergens anders in Florida weer worden ingeleverd. Vraag naar de mogelijkheden bij de verhuurmaatschappij.

Verhuurmaatschappijen hanteren soms op bepaalde trajecten speciale tarieven voor one way rentals. In alle andere gevallen zullen er kosten voor de one way rental in rekening worden gebracht. De kosten, de zogenaamde drop-off fees, hangen af van de afstand tussen de locaties en kunnen oplopen tot $500 voor afstanden van meer dan 1500 mijl. De kosten voor one way rentals kunnen nogal verschillen tussen de verhuurders. Daarom is het zinvol, om in geval van een one way rental, kosten van de verschillende maatschappijen te vergelijken.

De verschillende categorieën

Huurauto’s vindt je in verschillende categorieën.  Let erop dat de afstanden in Amerika groot zijn, dus dat je het beste geen economy- of compactklasse auto kunt huren. Een midsize auto voldoet meestal prima.

Economy
Kleine tweedeurs auto met ruimte voor 2 volwassenen en 2, niet al te grote koffers.
Voorbeeld: Kia Rio

Compact
Vrij kleine twee- of vierdeurs auto met ruimte voor 2 volwassenen, 1 kind en 2 koffers.
Voorbeeld: Nissan Versa Note

Mid size
Twee- of vierdeurs middenklasser met ruimte voor 2 volwassenen, 2 kinderen en 2 koffers
Voorbeeld: Toyota Corolla

Full size
Ruime twee- of vierdeurs auto met ruimte voor 4 volwassenen en 4 koffers
Voorbeeld: Ford Fusion

Luxury
Ruime Amerikaanse auto met ruimte voor 5 volwassenen en 4 koffers.
Voorbeeld: Chrysler 300

Convertible (cabrio)
Tweedeurs auto, met ruimte voor 2 volwassenen en twee kleine koffers.
Voorbeeld: Ford Mustang, Chevrolet Camaro

Van
Meestal een grote bus met ruimte voor 5 volwassenen en 5 koffers.
Voorbeeld: Dodge Grand Caravan

Midsize SUV
Ruime auto met ruimte voor 4 volwassenen en 4 koffers.
Voorbeeld: Toyota RAV4

Fullsize SUV
Zeer ruime auto met ruimte voor 6 volwassenen en 5 koffers.
Voorbeeld: Chevy Tahoe

Premium SUV
Zeer grote auto met ruimte voor 8 volwassenen en 5 koffers.
Voorbeeld: Chevy Suburban

Stuur een bericht

Stuur een bericht met je vraag en/of opmerkingen.

visitor analysis