Douane

douane

Hoogte bedrag belastingvrij invoeren

Bij terugkomst naar Nederland mag je goederen tot een waarde van € 430,00 belastingvrij invoeren.

Hoe zit het met aankopen die je op het vliegveld belastingvrij koopt?

Alle artikelen die je in Nederland belastingvrij koopt én de artikelen die je in Amerika hebt gekocht tellen mee in de € 430,00 regeling zodra je ze weer mee terug neemt naar Nederland. Een paar voorbeelden:

  • Je koopt een digitale spiegelreflex camera van € 400,00, hier betaal je geen belasting over.
  • Je koopt een digitale spiegelreflex camera van € 400,00 en een lens van € 150,00. Voor de camera betaal je geen belasting, voor de lens betaal je belasting over het hele bedrag van € 150,00.
  • Je koopt een digitale spiegelreflex camera van € 500,00, je betaalt dan belasting over het hele bedrag.

Je hoeft geen belastingen te betalen over persoonlijke bagage (reisbenodigdheden).

Persoonlijke bagage (reisbenodigdheden) zijn alle gebruiks- en verbruiksgoederen zonder handelskarakter. Het gaat alleen om goederen bestemd voor persoonlijk gebruik van de reiziger of voor gebruik door de leden van zijn/haar gezin tijdens de reis of het verblijf in het buitenland. Er mag geen sprake zijn van een commercieel karakter.

De Douane kan vragen te bewijzen dat de goederen in Nederland of een ander EU-land zijn gekocht met betaling van belastingen. Dit geldt vooral voor luxe en kostbare goederen (bijvoorbeeld foto- en filmtoestellen, muziekinstrumenten, laptops en sieraden).

Het is handig om van deze artikelen een aankoop-, betalings- of garantiebewijs of een zogenoemde Douaneverklaring mee te nemen. Douane.

Stuur een bericht

Stuur een bericht met je vraag en/of opmerkingen.

visitor analysis