Esta/Paspoort

estabanner5

Verplichte electronische reistoestemming (ESTA)

Als de vakantie niet langer dan 90 dagen duurt en je in het bezit bent van een retourticket, heb je geen visum nodig om langs de douane van de Verenigde Staten te komen. Vanaf 12 januari 2009 is een Electronische Reistoestemming (ESTA) verplicht voor alle reizigers die naar of via de de Verenigde Staten reizen. Dit geldt voor alle passagiers die onder het Visa Waiver Programma (VWP) vallen. Deze aanvraag dient goedgekeurd te zijn voordat je aan boord gaat van een vliegtuig.
Let op! De aanvraag dient minimaal 72 uur van te voren aangevraagd te worden. 

Via deze link ga je rechtstreeks naar de Nederlandstalige pagina van het Electronic System for Travel Authorization (ESTA) (Elektronisch Systeem voor Reistoestemming, ESTA)

Betaling dient te geschieden via een creditcard, Mastercard, VISA, American Express en Discover of giropas. Je mag ook een andere partij de kosten laten betalen, b.v. een familielid of reisagent. De naam op de betaalkaart hoeft niet dezelfde te zijn als die van de reiziger.  Factsheet ESTA

Na de registratie worden alle gegevens doorgegeven aan de verantwoordelijke instantie in de USA. Vervolgens krijg je via een email binnen 72 uur bericht of de gegevens zijn geaccordeerd.
Na goedkeuring van uw aanvraag ontvang je een referentienummer. Bewaar dit referentienummer goed, je hebt het nodig om je ESTA-informatie te wijzigen als bijvoorbeeld je paspoort verloopt.

De ESTA-reistoestemming is twee jaar geldig. Gedurende deze twee jaar kun je zo vaak als je wilt naar de VS reizen. Gegevens met betrekking tot verblijfadres, vluchtnummer etc. moet je wel per reis actualiseren. Indien je  niet via ESTA van te voren reistoestemming hebt aangevraagd en verkregen, loop je het risico dat je vertragingen ondervindt op de luchthaven van aankomst in de VS. In het ergste geval kan je zelfs de toegang worden geweigerd. Personen met een niet-Nederlands paspoort kunnen verplicht zijn een visum aan te vragen.

Paspoort

Alle reizigers dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort, inclusief baby’s en kinderen. Het paspoort moet machinaal leesbaar te zijn en nog minstens geldig zijn gedurende het geplande verblijf, het mag dus tijdens het verblijf niet verlopen! Bovendien dienen alle reizigers te beschikken over een ticket dat aantoont dat men de VS weer binnen 90 dagen zal verlaten. De reiziger is te allen tijde zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de reisdocumenten. Kijk voor meer informatie op visuminformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

Let op!

Noodpaspoorten zijn niet geschikt om naar de VS te reizen (de vereiste chip ontbreekt). De douane van de VS accepteert  een noodpaspoort uitsluitend in noodgevallen, zoals wanneer de bagage met paspoort op het vliegveld is gestolen of als het een medisch noodgeval betreft.

Visum

Ben je in het bezit van een geldig visum voor reizen naar de Verenigde Staten? Dan kun je dat visum blijven gebruiken voor het doel waarvoor het is uitgegeven en heb je geen ESTA-reistoestemming nodig.

Een visum voor de Verenigde Staten geeft overigens slechts het recht om binnen de geldigheidsduur van het visum naar een ‘point of entry’ (bijv. vliegveld) in de Verenigde Staten te reizen. Hoelang je in de Verenigde Staten mag verblijven wordt in alle gevallen bepaald door de immigratieambtenaar, bij binnenkomst in de Verenigde Staten. Overschrijding van de maximale verblijfsduur zal er vrijwel zeker toe leiden dat gedurende een lange periode (vele jaren) geen visum meer verstrekt zal worden voor de Verenigde Staten.

Stuur een bericht

Stuur een bericht met je vraag en/of opmerkingen.

visitor analysis