Camper huren

RV

Rondreizen door Amerika is een belevenis op zich, die je op verschillende manieren kunt maken, bijvoorbeeld met een camper. Daarbij zijn campings doorgaans voordeliger dan hotels en is het huren van een camper in Amerika een ideale manier om het land te verkennen. Een rondreis maken met een camper is voor veel mensen de ideale manier om het land beter te leren kennen. Je hebt alle nodige luxe bij je onderweg en je kunt op de mooiste plekken overnachten. Voor veel mensen is het rondreizen met een camper, dé manier om Amerika te ontdekken.

Categorieën campers

Campers in Amerika zijn vaak een stuk groter dan de campers die wij kennen. Je hebt verschillende type campers die je kunt huren. A-Class
B-Class
C-Class

De A-Class camper heeft het formaat van een touringcar, deze campers bieden erg veel luxe.
De B-Class camper heeft het formaat van een bestelwagen.
De C-Class camper is het populairst, met 4 tot 6 slaapplaatsen. Een doorsnee Class-C heeft als standaarduitrusting een koelkast met vriesvak, magnetron, oven, 3-pits gasstel, warm en koud stromend water, douche en wc, heteluchtverwarming en airco.

Het huren van een camper

Bij de meeste aanbieders betaal je een camper per nacht. De prijs hiervan kan afhankelijk zijn van de aanbieder, het type camper dat je huurt en de periode waarin je deze huurt. Bij de prijs inbegrepen zit doorgaans linnengoed, bestek, pannen en wc-schoonmaakmiddelen. Ook zit er doorgaans een mijlenpakket bij. Als je meer mijlen hebt gereden dan in het pakket, betaal je hier aan het einde van je vakantie nog een geldbedrag voor. Een ongelimiteerd mijlenpakket is ook mogelijk. Soms is het ook mogelijk om fietsen te huren welke achter op de camper komen op een fietsenrek.

Veel verhuurders en reisorganisaties verlangen dat de klant eerst een dag in een hotel gaat en pas de volgende dag begint met huren. Ze willen voorkomen dat er een oververmoeide chauffeur met een jetlag achter het stuur gaat zitten. Ga de eerste dag met de camper niet te ver, dan kun je nog terug als er iets niet goed is met de camper. Ook kan het handig zijn om spullen te kopen wanneer je in Amerika bent. Je kunt dan denken aan opklapbare stoelen en opklaptafeltje voor buiten en eventueel een BBQ (b.v. op gas). Ga hiervoor naar bijvoorbeeld naar de WallMart.

Wanneer je op zoek gaat naar een camper om te huren in Amerika, dan kun je het beste de aanbieders met elkaar vergelijken. Online vind je precies wat voor een campers je kunt huren en hoe duur dit is. Je kunt ook zien of het bijvoorbeeld mogelijk is de camper ergens anders af te leveren dan waar je hem hebt gehuurd. Lees altijd heel goed de voorwaarden, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Controleer ook goed hoe het bijvoorbeeld zit met schade aan de camper.

Het is verstandig om ruim voordat je op vakantie gaat de camper te huren, hoe eerder je boekt, des te goedkoper, het kan je zomaar een paar honderd euro schelen! Je weet dan zeker dat er een camper beschikbaar is die aan jouw eisen voldoet. Vooral in het hoogseizoen loop je het risico dat er geen camper is wanneer je deze niet van tevoren reserveert. Wij hebben tot nu toe altijd onze camper gehuurd via Tioga Tours en zijn daar zeer tevreden over!

Beperkingen met een camper

Met een huurcamper mag je niet over onverharde wegen rijden. Veel camperverhuurders staan het niet toe dat men gedurende de zomer door Death Valley en andere woestijn gebieden rijdt. Ook zijn er soms beperkingen voor wat betreft het rijden in Alaska. In Amerika zijn sommige wegen, vooral in bergebieden, niet toegankelijk voor campers. Ook zijn er wegen waar het wordt afgeraden (maar niet verboden) om met een camper te rijden. Wanneer je de route die je wilt gaan rijden bepaalt, is het aan te raden daar rekening mee te houden.

Welk rijbewijs heb ik nodig

Een gewoon B-rijbewijs is voldoende, ook voor voertuigen zwaarder dan 3500 KG. Een internationaal rijbewijs is niet nodig.

Stuur een bericht

Stuur een bericht met je vraag en/of opmerkingen.

visitor analysis