2015 Key West April

Daar gaan we weer!

Ja, het is weer zover. We vertrekken weer naar Key West. In oktober is het zo goed bevallen, dat we nu in de herhaling gaan. We zitten nu in hotel Herbergh in Badhoevendorp waar we morgenochtend, nou ja meer vannacht, de shuttle bus nemen naar Schiphol. De vakantie is dus al begonnen!

We hebben net heerlijk gegeten. Dat is echt wel een aanrader hier hoor. Nu even uitbuiken op de kamer en zo lekker slapen.
Dus dit is een beetje hoe het weblog er de komende 10 dagen uit gaat zien ? We gaan vooral rustig aan doen, lekker eten en we nemen een drankje op zijn tijd. Dus als je daar niet van houdt, ben je snel klaar met dit verslag. Maar anders zien we je graag morgen weer terug, met foto’s van de vliegtuig maaltijd. Hoe spannend is dat! Welterusten.

Dag 1

Woensdag 22 april 2015
Vlucht met KLM / Delta via Atlanta naar Key West
Overnachting: Best Western Plus Hibiscus hotel

Drie wekkers hadden we gezet, 2x een iPhone en 1x een iPad. Om 4.30 uur. Je wilt je toch echt niet verslapen he op zo’n moment. Maar het was niet nodig, om 4 uur was ik klaarwakker. We willen de shuttle bus van 5.35 uur nemen, dus dat gaat prima lukken. Even uitchecken en naar de bus “halte”.
Het is rustig, er staat nog een ander stel. Amerikanen. Altijd in voor een praatje. De bus is mooi op tijd. Bij het Ibis hotel halen we nog wat meer personen op en dan door naar Schiphol. Waar we even voor zessen vertrekhal nummer 2 binnen lopen. En daar is het heerlijk rustig. Er staat helemaal niemand bij de machines voor de boardingpassen, mooi. Door een storing van de KLM konden we die gisteren niet printen tijdens het online inchecken. Maar het is nu zo gedaan. Dan de koffers in het self service apparaat zetten, ook gelijk aan de beurt en weg zijn ze. De koffers dan he. Wij moeten nog even door de douane. Daar hebben we toch wel twee mensen voor ons. Gekkenhuis.

Schiphol is nog steeds aan het verbouwen. De winkels zijn nu echt niet aantrekkelijk. Dus we gaan koffie halen en een croissantje en gaan bij de gate zitten. We vertrekken vanaf gate E07.

We gaan ook vlot door de security check. Nog wel alle snoertjes en stekkertjes moeten uit de tas. Maar zij en wij zijn daar nu beter op voorbereid dan in oktober. Eenmaal in het vliegtuig hebben we echt prima plekken. Rij 10, economy comfort. Niemand voor ons, dus lekker de ruimte.  We vertrekken op tijd (8.45 uur) en we zitten snel boven de dikke wolken. Die er aan de bovenkant dan wel weer heel mooi uit zien.

Om 10.00 uur komt de maaltijd, maar gelukkig geen “chicken or pasta”. Dat leek ons ook al een beetje vroeg. Nee er is keuze uit salade en omelet. Wij gaan voor de omelet. Smaakt prima. Natuurlijk ook de beloofde foto.

De vlucht verloopt prima. Wind mee en we landen dan ook eerder dan verwacht, om half 12 al in Atlanta. Wat echt ongelooflijk is; we hebben om 12.10 uur de koffers al. Als je tegenwoordig de USA weer binnenkomt op een bestaande ESTA, dan mag je naar een automaat voor de afhandeling. Je scant je paspoort, laat een foto maken en geeft je vinderafdrukken. Klaar. Nou ja, nog even langs een echte persoon die dan nog de stempel in je paspoort zet. Maar daar staat dan geen rij. Echt top, gaat heel snel op deze manier

We lunchen op het vliegveld en om 15.15 uur vertrekken met het volgende toestel naar Key West. Ook deze piloot vliegt lekker door en in ander half uur zijn we er, ipv de geplande 2 uur. Het is een beetje bewolkt, maar als we de trap aflopen van het vliegtuig is het er niet minder warm door. Het is 29 graden en dat voel je.  Heerlijk!

De koffers zijn er vlot en voordat we het weten zitten we al in de taxi. Om half 6 zijn we dan ook al in het hotel. Waar we vriendelijk ontvangen worden. We frissen ons op en lopen nog even naar Duval Street. Het is er weer gezellig! We kopen even wat eerste levensbehoeften. Je weet wel; Jack en wijn. Terug in het hotel nemen we een drankje en maken we het verslag.

Dan is het mooi geweest. Het was weer een lange reisdag, maar dat hebben we er graag voor over. Zeker als het allemaal zo soepel loopt als vandaag.

Dag 2

Donderdag 23 april 2015
Overnachting: Best Western Plus Hibiscus hotel

Echt heerlijk geslapen zeg! Ook gewoon tot 8 uur, ondanks dat we er vroeg in lagen, voor Amerikaanse tijd dan. Om 5 uur wel even wakker omdat ik vreemde geluiden hoor. Het lijkt wel onweer. Sterker nog het is onweer! En regenen, niet normaal. Maar om 8 uur schijnt het zonnetje gewoon weer, niks aan het handje. Hier en daar een wolkje vandaag.

Ik haal een ontbijtje in het hotel. Bakkie koffie erbij en de dag kan weer beginnen. We gaan eerst even scooters huren., dat is hier om de hoek. Voor mij wordt een echte meisjes scooter uitgezocht, is dat nou niet leuk!

Jos krijgt gewoon een wit/blauwe. We rijden eerst naar de Publix (supermarkt) voor wat normale boodschappen. Water, frisdrank, fruit, hele normale dingen dus. We lopen nog wat rond in de straatjes bij Mallory Square. Dan is het alweer lunchtijd. Dat doen we bij de Sunset Pier. Lekker eten, mooi uitzicht over zee, gezellige bediening.

De rest van de middag brengen we door in en bij het zwembad. Voor het avond eten gaan we naar Mangoes. We weten ondertussen aardig waar we lekker kunnen eten. Ze hebben hier namelijk heerlijk steaks. Of beter gezegd hadden. Hmm, hij staat niet meer op de kaart. Wel een andere steak. Jos gaat ervoor, ik kies voor de snapper. Het is allebei heerlijk.

We zitten op het terras gelijk aan de straatkant. Dat is mooi, dan kunnen we de  hardloopwedstrijd goed bekijken. Hardlopen met 28 graden? Ja, zo gek zijn ze hier wel. Het is namelijk feest deze week op Key West. Het is de Conch Republic Independence Celebration. Onderdeel daarvan is een run door Duval Street van een mijl. Die start om 7 uur.  Om 5 voor 7 wordt het verkeer in de zijstraten tegen gehouden en ja hoor daar komen ze aangerend. Nu is het geen marathon van Rotterdam hoor. Als er een man, vrouw, kind of 30 langs komen dan is het veel.

Om 8 uur is het volgende event aan de beurt. We zijn benieuwd. We zijn dan inmiddels klaar met eten en lopen door Duval Street. Hier en daar zitten wat mensen op stoeltjes al langs de kant van de straat. Nou dat moet toch wat worden dan. Het is een parade. Dat is eigenlijk alles wat we weten. We lopen al richting hotel, want bij ons op de hoek begint de Parade, dus we kunnen het niet missen. Ondertussen is het donker en in de verte zien we al zwaailichten. Ja hoor, daar komt het. En het is leuk! Echt waar, je ziet ook dat de mensen genieten, iedereen is vrolijk. Heerlijk sfeertje. Er rijdt en loopt van alles mee. Alles mag, alles kan.

Veel wagens gooien ook kralenkettingen en snoep naar het publiek. Ja, net als in New Orleans. Ook mij worden ze toegeworpen en heb er toch een stuk of 7 mooie plastic kettingen te pakken. Grappig. Het duurt een kwartier of 3 denk ik, dan is alles voorbij. Was echt gezellig en leuk om mee te maken. En zo is het eerste heerlijke dagje al voorbij. Truste.

Klik op de afbeelding voor de diashow

Dag 3

Vrijdag 24 april 2015
Overnachting: Best Western Plus Hibiscus hotel

Wat een spanning en sensatie op Key West vandaag! Blijft de Conch Republic bestaan? Kan de bevolking de US Coast Guard verslaan? We gaan het gevecht vanavond meemaken!

Maar eerst gewoon een relaxed dagje op Key West. Beetje uitslapen, ontbijten, winkelen, lunchen en nog wat slenteren door het haventje.

Mooie boten en hele grote vissen. De verse vis wordt gelijk schoongemaakt. Leuk om te zien allemaal. In de middag nog even een uurtje bij het zwembad.

Om half 6 rijden we naar Mallory Square. Hier gaat het allemaal gebeuren vanavond. We gaan lekker zitten bij de Sunset Pier, en nemen een drankje. Het is nog even geduld hebben, maar dan om 7 uur barst het gevecht los!

Kanon schoten, piraten, vliegtuigen die bommen gooien, waterkanonnen, helikopters en natuurlijk die coast guard. Spectakel! Na ruim een half uur is het voorbij, de coast guard is verslagen en de schelpen republiek blijft bestaan! Het is een groot feest. Er zijn veel boten op het water, dus genoeg te zien.

Wanneer de rust op het water is weergekeerd, bestellen we wat te eten. Daarna stappen we weer op de scooters en rijden door een zeer drukke Duval Street terug naar het hotel.

Jos heeft veel foto’s gemaakt, maar eerlijk gezegd hebben we nu even geen puf om ze uit te zoeken. Foto’s volgen dus morgen! (inmiddels staan de foto’s hieronder)

We wisten trouwens niet dat dit festival op Key West er zou zijn. Maar het is zeker een leuke bijkomstigheid. Morgen maar kijken wat er dan weer te doen is. Maar nu eerst even lekker slapen. Tot morgen!

Klik op de afbeelding voor de diashow

Dag 4

Zaterdag 25 april 2015
Overnachting: Best Western Plus Hibiscus hotel

Voor diegene die denken wat hangen er nu voor slierten in de lucht op sommige van die foto’s. Nou dat zijn precisiebommen die de vliegtuigen droppen. Heel precies zijn ze nu ook weer niet, gezien het feit dat er ook een paar op ons terras terecht kwamen. Gelukkig bestaan de bommen uit wc papier, dus het leed is te overzien ?

Na een goede nachtrust zijn we bijgekomen van het gevecht en kan er een mooie nieuwe dag beginnen. We laten de scooters even staan en gaan aan de wandel. Op ons gemak lopen we Duval Street af. Nu doen we dat vaker, maar deze keer maakt Jos ook hier er daar een foto. Dat deden we eigelijk niet eerder. Het is een uurtje of half 11, dan is het nog lekker rustig en dus goed te doen. We lopen ook nog even naar de haven, want van verre is al een gigantisch cruiseschip te zien. Het is er eentje van Disney. Mooi ding.

James Bond lag trouwens ook nog met zijn bootje in de haven. Ongelooflijk wat jacht, wie kan dat nou betalen? Jos heeft even wat info gezocht op internet: Casino Royale

In Green Street is ter gelegenheid van het festival een Crafts & Food Fest. In Nederland noemen ze dat een braderie. Gezellige boel. Niet zo groot. Maar leuke kraampjes met creatieve dingen. Ja dan is het opeens alweer tijd voor een lunch. Vervelend, maar ja er  moet toch gegeten worden. Jos gaat voor de Mahi-Mahi burger en ik voor de kalkoen sandwich. Zoals iedereen natuurlijk weet is de Mahi-Mahi een vis. Die ziet er van de gril zo uit:

Ja, klopt, dat lijkt gewoon kip. Maar is het dus niet. Na de lunch lopen we weer terug naar het hotel. Maar we stoppen wel even bij Sloppy Joe’s. Want daar hangt een webcam. We hebben net An & Will en Loes ge-appt en zij zien ons nu zwaaien naar de webcam. Hoe komisch is dat! Dit is de link naar de webcam: Webcam Wie weet zie je ons lopen of langs rijden met de scooters.

Een stukje verder in Duval Street is er al weer een ander festijn aan de gang. Althans de bedden staan er al klaar voor. De Red Ribbon Bed Race! In Nederland hebben we de zeepkisten race, maar hier in Key West doen ze dat met bedden. Ze zijn best een beetje raar hier. Misschien vinden het daarom zo leuk hier, we voelen ons thuis.

Voor het avondeten rijden we naar een ander stukje van de haven en eten we bij Alonso’s Oyster Bar. We kunnen lekker buiten zitten, bootjes en mensen kijken tijdens het eten. We nemen geen oesters, daar zijn wij niet zo van. Maar uiteraard hebben ze nog veel meer soorten vis.

Als we na het eten nog langs het water lopen blijven nog even kijken naar een jonge pelikaan die het visafval probeert op te vangen wat hij toegeworpen krijgt.  Hij is nog niet zo  handig. De tarpons die rond zwemmen weten er echter wel raad mee.

Terug bij het hotel parkeren we de scooters op hun eigen parkeerplekje. Door de hele stad zijn er trouwens plekken waar je de scooter kunt parkeren. Of waar je je huurfiets kunt stallen. Want we zijn niet de enige die een vervoermiddel huren. Overal zie je fietsen en scooters, of elektrische karretjes. Big business hier!

Het is nog gewoon 29 graden als we later met een drankje bij het zwembad zitten. Met een zacht windje. Heerlijk toch! Ik zeg: doe mij nog maar een wijntje,  proost!

Klik op de afbeelding voor de diashow

Dag 5

Zondag 26 april 2015
Overnachting: Best Western Plus Hibiscus hotel

Hot, hot, hot. Dat was het vandaag. 34 graden, weinig wind. Dat is dus gewoon hot. Maar toch hebben we weer een aardige wandeling gemaakt vandaag. Deze keer hebben we de toeristen straatjes achter ons gelaten en lopen we kris kras door de straten.

Want er wonen hier natuurlijk ook gewoon mensen. Met mooie en minder mooie huizen. Die gewoon de was buiten hangen. Met basketbalveldjes en parken. Kerkjes die opeens tussen de huizen in staan. Het is rustig op straat, maar het is dan ook zondag.

Maar zodra je weer in de buurt komt van Duval Street en omgeving dan is de drukte weer terug. Zondag of niet. We lunchen bij Sloppy Joe’s.

Daar is het volgens mij altijd druk, ongelooflijk. Bijzondere plek is het. We lopen terug naar het hotel en dan hebben we wel even genoeg gelopen. Lekker onderuit bij het zwembad dan maar. Het is ook gewoon te heet om iets anders te doen. Niet dat we dat van plan waren eigenlijk. In het zwembad is het heerlijk rustig en we dobberen lekker rond op een noodle.

Voor het avondeten gaan we toch weer even lopen. De 10.000 stappen hebben we vandaag ruimschoots gehaald in ieder geval. Bij Mangoes eten we een lekkere steak. En zo is er weer een heerlijk relaxed dagje voorbij. Eigenlijk wordt je van dat niets doen ook nog best moe. Of zou het door het weer komen? ?

Klik op de afbeelding voor de diashow

Dag 6

Maandag 27 april 2015
Overnachting: Best Western Plus Hibiscus hotel

Doe eens gek, dachten we vanmorgen. Laten we eens wat cultuur snuiven vandaag. Nu is dat er niet heel veel op het eiland, maar toch. Het huis van Ernest Hemingway staat hier nog steeds in volle glorie en kan uiteraard bezocht worden.

Nu schijnen er mensen te zijn die Hemingway niet kennen, dus even een intro; Ernest Heminway was een Amerikaanse schrijver en journalist. Geboren in 1899, zelfmoord gepleegd in 1961. Voor het boek wat hij hier op Key West heeft geschreven, The Old Man and the Sea, heeft hij de Pulitzerprijs voor de literatuur ontvangen.

Hij woonde op Key West van 1931 tot 1939. Bracht veel tijd door bij Sloppy Joe’s, de bar waar wij gisteren geluncht hebben. De man had een bewogen, soms omstreden en avontuurlijk leven.

Zijn huis was het eerste huis met een zwembad op Key West. Zijn toenmalige vrouw liet dit in 1938 aanleggen.

Wat ook bijzonder is, de katten. Overal lopen katten, in en om het huis. Het schijnen allemaal afstammelingen te zijn van de katten van Hemingway. Zijn geen gewone katten, want ze hebben 6 tenen. Dat is best een raar gezicht.

We lopen door het hele huis, de tuin en het tweede gebouwtje waar zijn werkkamer was. Leuk om te zien. We zijn natuurlijk niet de enige, het huis is een zeer druk bezochte attractie.

Lunchen doen we bij de haven, we kiezen weer een ander restaurantje. Je moet toch alles geprobeerd hebben he.

Ook rijden we nog even naar de Home Depot. Na al die weken van bezoekjes aan de Praxis en de Bouwhof missen we de bouwmarkten natuurlijk een beetje ?

Om 4 uur gaan we nog even bij het zwembad liggen, dan is het vast niet zo heet meer. Hmm, dat maakt dus niets uit. Maar in het water is het heerlijk.

Eten doen we weer bij de Sunset Pier. Geen verkeerde keus, want de sunset is een mooie vandaag. Terug bij het hotel zitten we nog lekker buiten en maken het verslag en regelen de foto’s. Het was weer een heerlijk dagje op Key West!

Klik op de afbeelding voor de diashow

Dag 7

Dinsdag 28 april 2015
Overnachting: Best Western Plus Hibiscus hotel

Tja, wat  kunnen we zeggen over vandaag. Niet veel eigenlijk. Luieren, dat is wat we voornamelijk gedaan hebben. Vanmorgen zijn we naar een strandje gereden. Daar hebben we even een paar uurtjes doorgebracht. Heerlijk, er staat wel een stevig windje. Dat is wel lekker, maar ook verradelijk voor het verbranden. Dus om 12.00 uur houden we het voor gezien.

Natuurlijk even lunchen; Jos neemt een fish taco en ik een salade met diverse soorten fruit. Lekker hoor.

In de middag verdwijnt de zon achter dikke wolken. Maar het blijft gewoon heet. Het is ook erg benauwd, dus we verwachten wel een onweersbuitje. Maar voorlopig gaan we lekker verder met luieren bij het zwembad.

Aan het einde van de middag gaan we douchen en omkleden en daarna barst inderdaad de bui los. Dat is dan geen lullig buitje hoor. Duurt ongeveer een half uur en dan komt de zon weer te voorschijn. Ik denk niet dat deze kussens morgen droog zijn;

Nu het weer droog is lopen we naar Duval Street om een hapje te eten. Deze keer een heerlijke steak bij het Grand Cafe. Het toetje kopen we bij de Key Lime Pie Factory en eten we later in het hotel op.

Morgen is alweer onze laatste volle dag hier. Gaat veel te snel! Maar nog even van genieten dus.

Omdat we vandaag zo goed als niets gedaan hebben zijn er verder ook geen foto’s.

Dag 8

Woensdag 29 april 2015
Overnachting: Best Western Plus Hibiscus hotel

Zo, onze laatste volle dag op het tropische eiland. Nog lekker een dagje genieten van de zon. O wacht, het regent als ik op sta. Na het douchen; nog steeds regen. Jos staat op; nog steeds regen. Om half 10 haal ik toch maar een ontbijtje. In de sapjes zit wat extra regenwater, maar verder prima te doen. Het is zo’n 25 graden, dus gewoon lekker warm.

Er valt zoveel regen dat het dreigt onze kamer binnen te lopen. Als het bijna tegen de deur komt gaat het minder hard regenen en trekt het water zich terug. Mooie timing.

Als de regen iets minder hard naar beneden komt gaan we toch maar aan de wandel. Met al die plassen lijkt het niet verstandig om de scooters te gebruiken.
Ach we zullen niet smelten toch. Maar bij de eerste luivel in Duval Street gaan we al schuilen, gaat toch wel heel hard nu weer.

Even later lopen we de eerste beste winkel binnen en kopen een paraplu en twee poncho’s. Moet toch niet gekker worden. Het schijnt namelijk nog veel erger te worden, vandaar de poncho’s. Voor nu lukt het prima met de plu. We lopen heel Duval Street af. Gaan af en toe een winkel in. Je moet toch wat. Het grappige is dat je nu opeens ook bij wat winkels naar binnen gaat die je anders oversloeg.

De lunch zal toch binnen moeten gebeuren vandaag, want het blijft maar regenen. Bij Sloppy Joe’s is het heel druk. Dus we wachten even voor de deur, onder het afdakje. En onder de webcam ;-). Aan de overkant vormen zich al gigantische plassen water.

Al snel is er een plekje en zitten we lekker droog aan een drankje en een hapje. Live muziekje erbij. Prima hoor. Buiten staat het inmiddels echt blank.

Na een uitgebeide lunch en nog maar een drankje lopen we terug naar het hotel. Nog steeds in de regen. Het is een uurtje of 4 en het is nog niet droog geweest vandaag.

In plaats van bij het zwembad luieren, luieren we een beetje op de kamer. Ook checken we vast in voor de vlucht van morgen. We vliegen pas om 15. 16 uur, dus we kunnen morgen rustig aan doen. Hopelijk is het dan wel droog.

Om half 6 horen we geplons in het zwembad. Huh, dat is wel heel enthousiast in de regen. Of zou het… ja, uuh het is droog! Overal komen opeens mensen naar buiten haha. Echt komisch. Er liggen binnen no time een stuk of 10 personen in het zwembad.

Wij maken ons echter klaar om te gaan eten. We hadden ons voorgenomen om te eten bij de Sunset Pier. Je kunt daar alleen buiten zitten, dus we gingen er al vanuit dat dat dus niet ging gebeuren vandaag. Maar het lijkt nu toch te lukken. Zonder sun welliswaar, maar toch.

We nemen nu wel de scooter, de plassen zijn aardig opgedroogd. Toch nog even gereden vandaag, zo leuk! Er is nog precies een tafeltje vrij met goed uitzicht op de sunset. Maar nee, die is er dus niet. Het eten smaakt er niet minder om, we hebben allebei de chicken taco genomen.

Op de terugweg rijden we voor de laatste keer door Duval Street. We maken nog even een stop bij de Sunglass Hut en Jos zoekt een mooie nieuwe Ray-Ban uit. En voor mij koopt hij er ook gewoon eentje! Blij mee.

Terug bij het hotel zitten we nog lekker bij het zwembad, de temperatuur is prima. Het is nu ook niet meer benauwd, zoals gisteren. Morgenochtend koffers inpakken en dan zit het er echt op helaas.

Het was een heerlijke uitrust vakantie. Niet veel gedaan, helemaal goed. Morgen volgt er nog een kort verslag van de terugreis. Voor nu bedankt voor het meelezen, welterusten en tot de volgende keer!

Klik op de afbeelding voor de diashow

Dag 9 en 10

Donderdag 30 april en vrijdag 1 mei 2015
Overnachting: Best Western Plus Hibiscus hotel

Voor het gevoel is onderstaande foto echt vanmorgen gemaakt, maar het was natuurlijk donderdagochtend.

We staan te wachten op de taxi die ons naar het vliegveld brengt. Dat gaat allemaal vlot, net als het inleveren van de koffers en de security check. Echt relaxed hoor zo’n klein vliegveldje.

We eten en drinken nog wat en vliegen dan in anderhalf uur naar Atlanta. Daar eten en drinken we dan nog maar weer wat. De laatste Amerikaanse maaltijd voor nu.

Ook de vlucht naar Amsterdam vertrekt keurig op tijd. Goede vlucht en ook deze gaat een half uurtje sneller dan gepland. We worden lekker opgehaald en rond half 1 zijn we al thuis.

Het was weer genieten en nu gaat het normale leven gaat weer beginnen (lees: het normale eten).

In het najaar zijn we terug met een heel ander reisverslag. Hopelijk tot dan!

Stuur een bericht

Stuur een bericht met je vraag en/of opmerkingen.

visitor analysis