Het weer in Amerika

Weertje

De beste tijd om door Amerika te reizen is afhankelijk van het gebied dat je kiest. Van april tot november is het zuidwesten het beste. Vooral het voorjaar (april-juni) en het najaar (september-oktober) zijn aangenaam. Ook reizen er dan minder mensen door het land. In de zomer (juli-augustus) kan het er erg heet zijn met temperaturen tegen de 40°C.

Wil je tussen november en april naar Amerika reizen dan is Florida aangenaam. De temperatuur ligt tussen de 18°C en 24°C en de zon schijnt vaak. Juli en augustus zijn warm en vochtig in Florida, met hoge temperaturen en in de namiddag vaak een flinke regenbui. Van juni tot oktober is het orkaanseizoen. In principe kun je Florida het hele jaar door bezoeken.

In juli/augustus kan het kwik in woestijnen als Death Valley en Las Vegas oplopen tot ver boven de 40°C.

In New York en Washington is het weer vergelijkbaar met Nederland. In de lente kun je met zon op een terrasje zitten en in juli zoek je verkoeling in een stadspark.

In de wintermaanden wordt de Tioga Pass afgesloten in verband met sneeuwstormen, dit is de bergpas op de route tussen Yosemite en Death Valley. Normaal is dit van oktober tot juni, maar dit is elk jaar anders.

Openingsdata zijn te vinden op de website van de National Park Service. Hier zijn tevens de huidige condities te zien, wat van pas kan komen in verband met wegopbrekingen.

Aanduiding temperatuur

In Amerika wordt voor de aanduiding van de temperatuur geen Celsius maar Fahrenheit gebruikt.
Een handig ezelsbruggetje voor het omrekenen van Fahrenheit naar Celcius is de volgende; temperatuur min 30, daarna delen door 2, je komt zo redelijk in de buurt van de temperatuur in Celcius.

Type de plaatsnaam van je keuze voor het actuele weer.

Stuur een bericht

Stuur een bericht met je vraag en/of opmerkingen.

visitor analysis